Led Trafo Nedir? Ne İşe Yarar?

Dekorasyonda kullanılan led aydınlatmaların kullanımına işlevsellik katan led trafo ürünlerinin kullanım amacı şerit led aydınlatmaların verimli çalışmasını sağlamaktır. Günlük yaşamda özel aydınlatma sistemleri içerisinde elektrik ekipmanları kullanılır.

Led çeşitlerinde kullanılan şerit ledler mobilyadan iç dekorasyona kadar birçok alanda kullanılıyor. Şerit ledler ise led trafosu olmadığında verimli çalışmaz. Kapasiteye uygun bir led trafosu kullanmak için şerit led boyutları önemlidir.

Led Trafo Neden Kullanılır?

Evinizin ya da işletmenizin iç dekorasyonu için ne denli önem gösterdiğinizi biliyoruz. İç dekorasyonun tamamlanması için son dokunuşlar arasında olan aydınlatma önemlidir. Mobilyalarınızın estetik görünmesi için kullanacağınız aydınlatmaların da uygun ışık rengine ve tasarıma sahip olması gerekir.

Evinizde kullanılan nişlerde, tavan ya da zeminde kullanılan şerit ledler için trafo kullanılır. Tasarruflu tüketimi ve şeritlerin renkli olması ortam ambiyansına farklı bir hava katar.

Led Trafosu Ne İşe Yarar?

İşyerinizde ya da evinizin her alanında şık bir görünüm kazanmak adına kullandığınız ledlerde kullanılan trafo sistemleri farklı W değerlerinde olabilir. Otantik hava katan, şık görünen bu aydınlatma sistemleri çeşitleri farklıdır.

Led Trafosu Nasıl Kullanılır?

Şerit ledler kullanıldığında uç kısmına trafo bağlanır. Hem daha güvenli hem de verimli bir led çalışması için önemlidir. Silikon ile kaplı olan led şeritler, led şerit çubukları ya da hortum ile kaplı olan ledler trafo kullanılan modellerdir.

Led Trafosu Nerelerde Kullanılır?

Dekoratif özelliğe sahip olan led şeritlerde kullanılan trafolar birçok alanda uygulanabilir. Kullanıcıların inisiyatifinde olarak oldukça ilginç, yaratıcı alanlarda da kullanılabilir.

Kullanım alanları;

  • Ev, iş yeri, garaj ya da bahçe girişlerinde
  • Bahçe aydınlatmalarında
  • Bina dış aydınlatmalarında
  • Bina iç aydınlatmalarında
  • Merdivenlerde
  • Ev zemin ve tavan kenarlarında
  • Nişlerde
  • Kamu kurum ve kuruluşlarda
  • Mobilyalarda

Daha birçok yaratıcı fikirde kullanımı yaygınlaşan ledler günümüzde tekstil alanlarında da kullanılabiliyor. Boyut ve aydınlatma gücü olarak kişisel talebinize uygun boyutlar satın alabilirsiniz.

Şerit Ledlerin Farklı Sektörlerde Kullanımı

Aydınlatma sistemlerinin birçok ürün üzerinde ne denli dikkat çekici olduğu biliniyor. Bir duyuru, açılış, reklam ya da ürünlerin göz alıcı görünmesi adına kullanılan led lambalar şerit olarak kullanıldığında birbirinden farklı boyut olabilir.

Trafo kullanımı enerjiyi daha fazla dengeler. Şerit ledlerin tek bir elektrik prizinden alınan enerji yüklemesi ile bozulmasının önüne geçen malzeme led trafosudur. Elektrik tüketimini daha dengeli hale getirerek tasarruflu bir estetik sağlar.

Amper gücüne göre yer alan led çeşitlerinden faydalanarak çok daha farklı sektörlerde kullanabilirsiniz. Rekabetin artış gösterdiği günümüzde reklamcılık alanında şerit ledlerin farklı renklerinden yararlanabilirsiniz.

İç mekân gibi hava koşullarına dayanıklı olması dış mekânda kullanımını da sağlar. Reklam tabelaları, otomobil sektörü, deniz araçları, fabrika, sokak parkları, tekstil, mobilya sektörü gibi birçok alanda kullanılır.

Şerit Led Trafo Çeşitleri Nelerdir?

Aydınlatma sistemlerinde belirli bir voltaj olur. Bu voltajın dengelenmesi için kullanılan LED trafosu kaliteli aydınlatma ekipmanlarının önemli bir parçasıdır. Konutlarda kullanıldığında kullanım amacına uygun amper gücünde sunuluyor.

Led trafosunu seçerken uygun amper gücünde olması daha kaliteli bir aydınlatma için önemlidir. Daha düşük ya da yüksek kullanılan trafolar şerit ledlerden verim alınmasını etkileyebilir. Tam kapasitede bir verim için sabit akım ve cihaz dengesi olmalıdır.

Verimli Aydınlatmada Led Trafosu Nasıl Seçilir?

Kaliteli ve verimli bir aydınlatma sağlamak için öncelikle trafo gücü önemlidir. Kullanılan led şeritlerin uzunluğu ve led sayısı da trafonun çalışması için önemlidir. Led çeşitlerinden hangisini tercih ettiyseniz uygun bir trafo almalısınız.

Şerit Led Trafosu Nasıl Hesaplanır?

Led trafosu alırken bazı hesaplamaları yapmanız gerekir. Öncelikle amper hesabının kullanıldığı trafo seçiminde tüketilen ya da tüketilecek güç bilinmelidir. Alacağınız led uzunluğu ve led sayısı bunu belirler. Bunun yanı sıra hesaplamada kullanılan argümanlar akım, gerilim, uzunluğun çarpımıdır. Led tiplerine uygun hesaplama yapılması ile uygun trafoyu satın alabilirsiniz.

Tek Çipli Led Şerit Trafosu Nasıl Hesaplanır?

Tek çipli kullanacağınız bir şerit led için 60 ledli bir sayaçta mt’de 0,4 amper akım kullanılmalıdır. Voltaj miktarı ise 12 V olmalıdır. Yaklaşık 10 mt uzunluğunda kullanmak istediğiniz bir şerit led için 10 mt, 0,4 amper ile çarpılmalıdır. Bu da 4 amper ve üzerinde bir trafoya ihtiyacınız var demektir.

Üç Çipli Led Şerit Trafosu Nasıl Hesaplanır?

Üç tip ledli şeritlerde mt olarak 60 led kullanılmalıdır ve 1,2 amper olmalıdır. 12 V voltajın olması ve yapılan hesaplamalarla 12 ya da üzerinde bir trafo voltuna ihtiyaç duyulması gerekir. Bu hesaplama 10 mt uzunluğunda kullanılacak olan bir şerit led için geçerlidir. Üç tip olarak trafo aldığınızda bu hesaplamayı göz önünde bulundurmalısınız.

Led Trafo Fiyatları Nedir?

Led şerit almak istediğinizde trafo da almanız gerekir. Fiyatlandırma olarak farklı çeşitlerde, güçte ve kalitede olan trafoların öncelikle dayanıklı olması önemlidir. Kalitesiz alacağınız şerit ledler trafonun verimli çalışmasını engeller. Bu nedenle aydınlatma sistemleri aldığınızda bilinen kaliteli markalardan şaşmayın.

Tasarruflu olan led şeritlerden alarak uzun ömürlü bir aydınlatma sağlarsınız. İlk alımlarınızda kaliteden ödün vermemeli, alacağınız malzemenin uzun ömürlü olmasına özen göstermelisiniz. Led ışık amperleri trafoya uygun güçte olmalıdır. Ekonomik aydınlatma ürünleri ucuz ve kalitesiz malzemeden üretilen bir ürün olmamalıdır. Elektrik tesisatının uygun olup olmaması led şeritler için önemli değildir.

Sizin asıl elektrik kaynağınız trafo olacağından kullanmak istediğiniz yerde trafonun fişini takacağınız bir prizin olması yeterlidir. İster mutfak raflarınızda ister banyo dolabınızda dilediğiniz alanda aydınlatma sağlayacaksınız. Mobilyalarınız arasında gardırop ve dolap içlerinde şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

Yorum yapın